Friday, August 28, 2009

happy

i'm happy right now.
because my family is how it should be like.
and because i haven't 'ponteng'ed puasa yet.
and because i'm living a carefree life. always have and always will.
and because my mom and dad approve of me chasing my dreams after SPM.

so, spm, screw u. i'm not scared of u.
okay, that's not true.
of course i'm scared i'm not gonna get good results.
not when my mum and dad expects the best out of me. they always have. even when i was a kid.
and i soo don't want to screw up.
but i can't seem to summon the will to change.
so all i wanna say is,

ya allah, please make me a better man.
and erase the laziness from me.
so i can get F***ing good results for my exams.

its ramadhan baby!
sahur jom!

Monday, August 24, 2009

ramadhan O ramadhan!

setelah menghabiskan 3 hari menjana air liur basi setelah menghabiskan hari di atas tilam yang empuk dari subuh sampai pukul 6 petang (ye, 36 jam dalam 3 hari beb) akhirnya terdetik pun di hati aku nak update blog aku yang bosan ni.
dah tiga hari aku puasa & tarawih ni. bilekah streak ke'alim'an ini akan berakhir?
tepuk dada tanya iman.
kalau puasa 3 hari, zohor semua qadha' je, mana nak dapat pahala nye?

pendek citer, its ramadhan baby!
malam ni, lepak surau. kte qiamullail jom!

Thursday, August 20, 2009

time is running out

spm less 90 days.
aku mother-fucking not ready.
da la trials cam swine.
fuck u add maths.

dah crack,
muhammad ikhwanul ashraf manja

Saturday, August 8, 2009

gay ride?!

i cannot believe that i took a ride in a car with a GAY photographer. mmg kelakar la sial.
situation dia bermula begini.

di suatu petang ala kadar cuaca nye, setelah puas jamming, mkn etc. etc. di pekan Kuala Kangsar, aku bersama rakan-rakan (bdien, nene, kering), berjalan lah menuju pulang ke koleq. otw back, di stesen bas, tiba2 lak suara memanggil nama Kering. dia pergi la. aku, nene dan bdien meneruskan perjalanan kami. aku bertanya pada bdien.

aku : sape mamat tu bdien?
bdien : aku rase aku taw do sape tu. mamat tu gay bodo. jalan laju sket do.
aku : ha?! mane ko taw die gay?
bdien : igt lagi time form 2? mamat nie la mamat gay tu!

tibe2 kedengaran bunyi suara memanggil nama kami.
kami menoleh, dan kering rupenye. die panggil ajak naek kete mamat gay tu.
aku dgn rancak menggeleng kepala. tapi lpas beberapa ketika kitorang argue, last2 naek jugak. tapi sblum tu, aku, bdien, nene pegi kdai runcit nak beli supply udara segar. tetapi bile patah balik ingin mencari di mana kereta bmw itu sudah tiada.

bermacam-macam bende tak elok bermain-main di seluruh pelusok minda aku yg sememangnya kotor nie. aku, bdien & nene mmg da abes risau da memikirkan nasib kering. hilang jugak teruna member aku sorang nie, pikirku. maka kami pun teruskan perjalanan pulang. tetiba fon bdien berbunyi dan mestilah die ngangkat la kan.

bdien : helo. kering kau eh?
kering : haah. weh, korg ktne do?
bdien : kat bwh signboard astro do. kau ktne?
kering : aku dlm kete die la nie. jap kitorang gi ambik.
bdien : eh2. tak payah la wei. kitorang jalan je la.
kering : ala.. jgn la wei. maut la aku camtu.
bdien : ok2. kitorang tunggu.

tunggu punye tunggu sampai jugak. kami pun naek la kereta nye yg mahal tapi sempit. (bmw 2-door plak. babi nye gay) yg lawak nye nak balik tu ikutkan bleh smpai koleq 2 minit je dari stesen bas tu. tapi punye la die ambek jalan berpunar-punar smpai 20 minit kitorang ada dlm kereta tu. sepanjang perjalanan aku tahan gelak meneliti gelagat gay mamat tu. ada skali cam die ada kat atas riba kering(die duk depan), tangan die nak pegi ambik, kering cpt2 bagi cam tu kat die. takut kene molest la tu. da la snap byk gler gambar kering. mmg lucu la.

moral value : do not take a ride with a stranger. especially the queer-looking ones. you never know what might happen.

Saturday, August 1, 2009

falling flat on my face

trials is on tuesday.
and i'm mother-F'ing unprepared. good luck with that.
i'm in serious need of medication. and sleep. and therapy. and i don't know what else.

and here's something new.
seven collar t-shirt - wild child


going crazy,
yours truly